Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka kawowa z bakaliami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3 szkl
cukier 1,5 szkl
jajko 4
margaryna 200 gram
śmietana 1 szkl
sok z połowy cytryny
cukier waniliowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
aromat rumowy kilka kropli
kawa rozpuszczalna 3 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka kawowa z bakaliami

Żółtka utrzeć z cukrem i sokiem z cytryny.Dodać margarynę i utrzeć.Wlać śmietanę oraz aromat.Wsypać mąkę z proszkiem.Wymieszać. Białka ubić, dodać do masy.Ciasto podzielić na 3 części.Do jednej dodać rodzynki i skórkę pomarańczową, do drugiej kakao, wymieszane wcześniej z 2 łyżkami gorącej wody.Do trzeciej dodac kawę również wcześniej wymieszaną z odrobiną gorącej wody.Ciasta wylać warstwami do blachy keksówki.Piec ok 50 min w temp. 180 st.(lub do suchego patyczka).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 10.09.2011 19:13
dobra:)
MAR3STA 18.10.2010 11:07
pycha
Emilia22 18.10.2010 10:20
w sam raz do herbatki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak