Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa na mięsie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
mięso wieprzowe 30 dag
śmietana 1 szkl
makaron 3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
zielenina 2 łyzki
ser żółty 3 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa na mięsie

Ugotować wywar z warzyw. Grzyby i mieso ugotować do miękkości.Do wywaru z mięsa dodać 1 litr wywaru z warzyw. Grzyby drobno posiekać, mieso pokroić w kostkę i wrzucić do wywaru. Zaprawić smietaną zagotować, dodać posiekaną zieleninę, ser zółty, zamieszać Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 11.12.2013 09:18
Pyszna,aromatyczna zupka.
IlonaAlbertos 31.10.2013 18:41
Wygląda wspaniale.
Seba 20.06.2012 19:38
pyszna!
Iwona51
Iwona51 31.10.2011 11:00
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak