Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z pulpecikami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielonej wieprzowiny 40 dag
ogórków kiszonych 0,5 kg
litr rosołu warzywnego Kucharek 1
kubka śmietany 18% 1/2
cebule 2
łyżki posiekanej natki pietruszki 2
łyżki oliwy 2
szczypta tymianku, sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z pulpecikami

Ogórki kiszone drobno pokroić, cebule posiekać. Ogórki i połowę cebuli zmiksować, wymieszać z rosołem, gotować 10 min. Doprawić śmietaną, solą i pieprzem. Mięso wymieszać z pozostałą cebulą i natką, przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Z masy mięsnej uformować 16 małych kulek i usmażyć na oliwie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 06.10.2011 20:38
Musi być pyszna
zuzanna6 21.10.2010 10:27
smaczne
iwona332 15.10.2010 00:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak