Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 grube plastry
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
sos sojowy
mąka do panierki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia
pieczarki 400 g
ser żółty 4 plastry
Kucharek przyprawa do potraw
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet z pieczarkami zapiekany serem

Schab rozbijamy tłuczkiem (przez folię) przyprawiamy przyprawą do mięsa wieprzowego, czosnkiem, sosem sojowym, odstawiamy.

W tym czasie pieczarki kroimy na mniejsze kawałki, smażymy na łyżce oleju z dodatkiem łyżeczki kucharka.

Kotlety panierujemy w mące, jajku, bułce tartej, smażymy na oleju. Usmażone układamy na blaszce, lub brytfance, układamy pieczarki, przykrywamy plastrami sera, posypujemy posiekaną pietruszką lub koperkiem, zapiekamy 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak aby ser się stopił)

Smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

LuKaSz4761 22.09.2011 09:04
Sam raz na obiad
Grażyna13 02.04.2011 20:11
Robię podobne, pycha !
oliwkowa
oliwkowa 28.03.2011 22:29
Uwielbiam
Agnik 18.03.2011 09:10
robię podobne
pioge7 27.10.2010 19:27
super
MAR3STA 18.10.2010 11:08
pycha
Emilia22 18.10.2010 10:22
wygląda smakowicie,mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak