Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto ucierane dwukolorowe

2.0
(3)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
jajko 4 sztuki
margaryna 15 dag
cukier puder 20 dag
kakao 1 łyżka
bakalie 1 łyżka
cukier waniliowy 16 gramów
proszek do pieczenia 15 gramów
śmietana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto ucierane dwukolorowe

Margarynę ucierać dodając po łyżce cukru pudru i po jednym jajku. Gdy utarte dodać śmietanę, przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier waniliowy.

Delikatnie wymieszać, podzielić ciasto na dwie części, do jednej wsypać przesiane kakao, do drugiej bakalie. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką wykładać ciasto na przemian jasne i ciemne. Piec w 180 stopniach około 35 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 21.11.2015 16:16
mam zamiar dzisiaj wypóbować :)
Adam/ZUB3R 26.10.2013 19:55
wygląda smacznie
Motorek 12.10.2012 09:50
smaczne
olkaaa 10.09.2012 09:45
przydatny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak