Sposób przygotowania

Białe części porów starannie umyj i pokrój na plasterki, obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Na maśle rozgrzanym w rondlu uduś pory (nie rumienić), wymieszaj je z ziemniakami i przyprawami, po czym zalej gorącym wywarem. Całość gotuj przez 25 minut, a potem włóż drobno pokrojony serek i gotuj, mieszając, póki serek się nie rozpuści. Dodaj pokrojonąw cienkie paski szynkę. Zupę rozlej do bulionówek, posyp natką. Podawaj z grzankami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo fajny przepis na zupę.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    no no dobre jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marenka

    Nie jadłam ale chętnie wypróbuje ten przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    hmmmm:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !