Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porowa z szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

duże pory 3
ziemniaków 30 dag
masła 5 dag
serek topiony ementalski lub edamski 10 dag
wędzonej szynki 10 dag
ziarna ziela angielskiego Prymat, 2
łyżki posiekanej natki pietruszki 2
szczypta tymianku, sól i pieprz do smaku
rosół warzywny 6 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Porowa z szynką

Białe części porów starannie umyj i pokrój na plasterki, obrane ziemniaki pokrój w kostkę. Na maśle rozgrzanym w rondlu uduś pory (nie rumienić), wymieszaj je z ziemniakami i przyprawami, po czym zalej gorącym wywarem. Całość gotuj przez 25 minut, a potem włóż drobno pokrojony serek i gotuj, mieszając, póki serek się nie rozpuści. Dodaj pokrojonąw cienkie paski szynkę. Zupę rozlej do bulionówek, posyp natką. Podawaj z grzankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 14.01.2011 22:17
hmmmm:)
marenka 03.10.2010 08:48
Nie jadłam ale chętnie wypróbuje ten przepis
magdalena97 27.09.2010 07:19
no no dobre jadłam
IlonaAlbertos 03.06.2010 23:54
Bardzo fajny przepis na zupę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak