Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MEKSYKAŃSKA SAŁATKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 4 KG
soli 1 szklanka
czerwone papryki 4
cebuli 1/2 kg
Zalewa:
wody 1 l
cukru 2,5 szklanki
octu 2,5 szklanki
cur 1 łyżeczka
ziele angielski 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MEKSYKAŃSKA SAŁATKA

Ogórki myjemy i kroimy w plasterki i mieszamy z 1/2 szkl. soli, odstawiamy na 3 godz. osączamy, Papryki usówamy gniazda nasienne, i kroimy w w paski, mieszamy z 1/4 szkl. soli i odstawiamy na 2 godz. Vebulę kroimy w półtalarki i mieszamy z 1/4 szkl. soli Odstawiamy na 2 godz.Składniki zlewamy i zagotowujemy i lekko studzimy, dodajemy warzywa mieszamy, sałatkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak