Sposób przygotowania

Miód razem z cukrem rozpuścić i przestudzić. Dodać do miodu jajko, żółtka, przyprawę do pierników, sodę . Wszystko wlać do mąki, zagnieść ciasto, wyrobić. Ciasto włożyć do lodowki na dwa dni. Po wyjęciu z lodowki, na stolnicy rozwałkować ciasto na grubość 1 cm. Foremkami wykrawać ciasteczka smarować je spienionym białkiem. Układać lużno na brytwannie bo wyrastają. piec w temp. 130stopni do lekkiego zrumienienia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !