Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierniczki

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 8 łyżek
cukier 8 łyzek
jajko 1 szt
żółtko jajek 2 szt
mąka 50 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki

Miód razem z cukrem rozpuścić i przestudzić. Dodać do miodu jajko, żółtka, przyprawę do pierników, sodę . Wszystko wlać do mąki, zagnieść ciasto, wyrobić. Ciasto włożyć do lodowki na dwa dni. Po wyjęciu z lodowki, na stolnicy rozwałkować ciasto na grubość 1 cm. Foremkami wykrawać ciasteczka smarować je spienionym białkiem. Układać lużno na brytwannie bo wyrastają. piec w temp. 130stopni do lekkiego zrumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 21.06.2012 12:34
pycha
Iwona51
Iwona51 01.09.2011 22:14
uwielbiam
mehia 28.03.2011 19:56
apetyczne
Mati13 24.10.2010 10:38
pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak