Sposób przygotowania

Sparzony mak dwukrotnie zemleć w maszynce. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mak, tartą bułkę,aromaty i proszek do pieczenia, wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę z dodatkiem jednej łyżki cukru. Mak delikatnie wymieszać z pianą,wyłożyć do podłużnej formy wysmarowanej tluszczem i posypanej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego około 180 stopni piekarnika, piec 35-40 minut. Po upieczeniu polukrować.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    niezły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    świetne ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !