Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 10 szt
mięso mielone wieprzowe 60 dag
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1/2 opakowania
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2-3 łyżeczki
cebula 1/2 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane skrzydełka

1) skrzydełka myjemy, a nastepnie za pomocą ostrego nożyka wyjmujemy kości (trzy kostki)
2) mięso mielone doprawiamy posiekaną drobno cebulką i przyprawą do mięsa mielonego, mieszamy
3) skrzydełka z kurczaka nadziewamy doprawionym mięsem mielonym, a następnie posypujemy przyprawą do kurczaka.
4) faszerowane skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym (najlepiej z pokrywką) i pieczemy w temperaturze 108 st.C przez około 1 h (ostatnie 10 - 15 minut pieczemy bez przykrycia)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna6 06.11.2010 08:25
bardzo pomysłowo
ben-ka 18.10.2010 08:55
Ja skrzydełek nie faszeruję zawsze nadziewałam udka ale pomysł bardzo mi się podoba:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak