Sposób przygotowania

1) skrzydełka myjemy, a nastepnie za pomocą ostrego nożyka wyjmujemy kości (trzy kostki)
2) mięso mielone doprawiamy posiekaną drobno cebulką i przyprawą do mięsa mielonego, mieszamy
3) skrzydełka z kurczaka nadziewamy doprawionym mięsem mielonym, a następnie posypujemy przyprawą do kurczaka.
4) faszerowane skrzydełka układamy w naczyniu żaroodpornym (najlepiej z pokrywką) i pieczemy w temperaturze 108 st.C przez około 1 h (ostatnie 10 - 15 minut pieczemy bez przykrycia)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Ja skrzydełek nie faszeruję zawsze nadziewałam udka ale pomysł bardzo mi się podoba:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    bardzo pomysłowo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !