Sposób przygotowania

Posiekac mąkę z masłem, dodac cukier i żółtka, na końcu śmietanę. Szybko
. wyrobić zwartą kulę i odstawic do lodówki na minimum 30 min. Ja wylepiłam tortownicę od razu 2/3 ciasta
., a 1/3 wstawiłam do zamrażarki. Tortownicę (średnica 22 cm) z ciastem - do lodówki. 2/3 jabłek pokric w średnią kostkę, resztę zetrzyc na grubej tarce. Przesypac cukrem i cynamonem, dodac sparzone rodzynki i odstawic na ok 30 min. Po tym czasie odciśnac sok z jabłek i wyłożyc je do tortownicy wylepionej ciastem i lekko ugniesć. Pozostałe ciasto (z zamrażarki) zetrzyc na grubej tarce na wierzch. Wstawic na ok godzinę do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni C . Po przestudzeniu posypac cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pycha, ja robie jeszcze beze na wierzch
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Smakowicie wyglada :P
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawelek

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !