Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka cynamonowo-migdałowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
masło 150 g
brązowy cukier 1/4 szkl
cukier 1/4 szkl
migdały mielone 1/4 szkl
żółtko jajek 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cynamon 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka cynamonowo-migdałowe

Z składników ciasta wyrabiamy ręcznie lub za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Za pomocą łyżki odmierzamy porcje ciasta, w rękach formujemy z nich kulki, a następnie spłaszczamy lub wałkujemy ciasto i wycinamy kształty za pomocą foremek. Pieczemy 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 11.09.2012 23:17
dobre
smakowita 15.06.2012 22:46
super !
Ewa104 20.05.2012 21:31
Pachnące,smaczne ciasteczka.
rjustysia 04.01.2012 00:23
Jakie ładne :)
monisia1977 13.11.2010 07:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak