Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser malinowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń malinowy
cukier 2 łyżki
łyżka żelatyny
maliny i jerzyny
dżem

Przepis i sposób przygotowania na: Deser malinowy

Deserek powstal dzięki inspiracji borgii - za co bardzo jej dziękuje, mam na dzieje ze nie ma nic przeciwko ze go zamieszczam, gdyz troche zmienilam, a poza tym nie korzystalam z jej przepisu tylko luźnej propozycji:) na pewno zrobie jeszcze nie raz!

budyn gotujemy tak jak na opakowaniu i dodajemy dodatkowo 2 kopiate łyzki cukru. Zelatyne rozpuszczamy w niewielkiej ilosci wody - ok 1/5 szklanki i mieszamy gorącą z gorącym budyniem, który następnie przelewamy do małych foremek. Gdy budyn jest chlodny ale jeszcze nie sztywny to dodajemy do środka maliny. Gdy sie steżeje to wyjmujemy i dekorujemy owocami oraz dżemem - na zdjeciu powidla wlasnej roboty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 21.01.2014 08:26
bardzo smaczny
Malinka 20.12.2012 15:24
Aż ślinka cieknie! Super!
malaczarna23 04.07.2012 10:16
pychotka
smile 09.03.2012 13:05
smakowite
Magdalena/26Mooi 05.11.2010 18:41
ładne kolory
Grażyna13 22.10.2010 09:04
Pyszny deserek !
Mati13 18.10.2010 14:53
wygląda wspaniale! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak