Sposób przygotowania

Fasolę płuczemy, zalewamy 3 szklankami wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin lub na noc. Dolewamy kolejne 3 szklanki wody, dodajemy listek laurowy i gotujemy 30 min. Włoszczyznę obieramy, myjemy, wkładamy do fasoli, solimy i gotujemy jeszcze 30 min. Papryki myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w paski i dodajemy do zupy. Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i również dodajemy do zupy. Wsypujemy przyprawę z suszonych warzyw, słodką paprykę, pieprzymy, wkładamy masło i gotujemy jeszcze 15 min. Zupę podajemy posypaną koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Uwielbiam zupy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !