Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wrzątku. Pozostawić na moment, żeby odparowała. Dokładnie wypłukać natkę, koper i szczypiorek. Osuszone zioła posiekać osobno. Śmietanę (30%) ubić na sztywno, wymieszać z lekko ostudzoną żelatyną oraz białym mielonym serem. Dodać po 2 łyżki siekanej natki, kopru oraz szczypiorku. Mieszać delikatnie, aż wszystkie składniki się połączą. Następnie doprawić całość solą i pieprzem. Uzyskany w ten sposób serek ziołowy przełożyć do foremek, po czym wygładzić jego powierzchnię łyżką. Wstawić serek na minimum godzinę do lodówki. Przed podaniem babeczki muszą zupełnie stężeć.
Umyte pomidory pokroić w drobną kostkę; posypać odrobiną soli i pieprzu. Zielone babeczki ułożyć na pokrojonych pomidorach. Każdą babeczkę udekorować rzeżuchą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Bardzo efektowne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    bardzo ciekawie muszą wyglądać :) a jakie zdrowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szkoda, że nie ma zdjęcia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !