Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wegetariańskie gołąbki bez zawijania

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
majeranek
przyprawa warzywna, łyżeczka
majeranek, łyżeczka
sól, pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
ryż ugotowany 2 szklanki
kapusta 0,5 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Wegetariańskie gołąbki bez zawijania

Na rozgrzanym oleju smażymy drobno posiekaną cebulę. dodajemy poszatkowaną kapustę, dolewamy wodę, dodajemy przyprawy i gotujemy ją do miękkości. Odcedzamy, siekamy drobno i studzimy. Dodajemy ugotowany ryż, wbijamy jajko, wsypujemy tartą bułkę i wyrabiamy. Doprawiamy do smaku. Smażymy na patelni lub zapiekamy w piekarniku 20 min w 180 C. Podajemy z sosem pomidorowym i grzybowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.11.2012 09:43
świetne !
Ewa111 08.10.2011 19:41
ciekawe i trochę inne gołąbki
Izabela/bella81 25.09.2011 11:46
smaczne
Mysiunia 22.03.2011 15:13
smaczne:)
kuklik 28.12.2010 15:23
wolę zawijane ale te są szybsze do zrobienia
4muffins 20.11.2010 22:56
fajny pomysł i jeszcze wege
Dorota76 10.11.2010 13:28
świetny pomysł na odmienne gołąbki
Smakosz6 23.10.2010 12:32
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak