Sposób przygotowania

Kruche ciasto:
3 szklanki maki
2 żóltka 1 jajko
pół kostki masła
poół kostki margaryny
szklanka cukru
3 lyzki kwasnej smietany,
półtorej łyzeczki proszku do pieczenia

ze skladnikow na ciasto wyrabiamy ciasto i dzielimy na 2 czesci, jedna walkujemy i wykladamy w blaszcze. jabłka obieramy i ucieramy na tarelku o grubych oczkach, po czym odciskamy z nich sok. Mieszamy je z cynamonem i wykladamy na ciasto i na to ukladamy kolejna wartwe ciasta. Pieczemy ok godziny, jak wystygnie to posypujemy cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    bardzo ładnie wygląda;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ale mam ochotę na szarlotkę!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Ale mam ochotę na szarlotkę!
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    pyszności!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Chojłówna

    aż ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    wygląda mega smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    edi

    moje ulubione ciasto;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    ale bym sobie zjadła teraz kawałek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    szarlotki są pyszne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !