Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Delikatna pierś z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 sztuki
masło roślinne 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 4 łyżeczki
Pieprz kolorowy Prymat w młynku 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Delikatna pierś z kurczaka

Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz przyprawą Kucharek. 

Ułożyć mięso na folii aluminiowej, posypać solą i na każdy kawałek mięso położyć łyżkę masła. 

Folię szczelnie zawinąć, włożyć do naczynia żaroodpornego i podlać lekko wodą, aby folia nie przywarła do naczynia. Piec w piekarniku przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 26.11.2011 20:59
świetne mięsko
Mati13 18.10.2010 14:57
bardzo smaczny obiad!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak