Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
marchewka
cebula biała
majonez 5 łyżek
oliwa 5 łyżek
cukier
Sól wg uznania
pieprz
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kapusty pekińskiej

Kapustę rozdzielić, umyć liście, osuszyć, wykroić twardą część kapusty, pokroić na gruby makaron. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę. Wszystko wymieszać. Następnie: Majonez, oliwę, ocet winny, sól , cukier, pieprz - wymieszać ( do smaku). Wlać do przygotowanej kapusty i wymieszać. Pozostawić na ok 15 min. aby nabrała aromatu. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 25.04.2012 09:09
pycha
ewelina/bunia 04.03.2012 18:07
smaczne
kanu83 25.05.2011 23:11
pycha
Elżbieta18 01.12.2010 18:23
Tą szczególnie polecam.
Cbeti 29.11.2010 17:31
uwielbim sałatki i surówki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak