Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany pieczone w folii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rum 3 łyżki
masło 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 łyżeczka
banan 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Banany pieczone w folii

Banany obrać ze skórki, odciać piętki, szczelnie owinąć folią posmarowaną masłem. Owinięte włożyć do nagrzanego piekarnika i piec okolo 10 minut w 170 stopni. Po wyjeciu z piekarnika lekko odwinać folię, skropić rumem i posypać wanilią , zawinąć. Ułożyć na talerzykach i od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 17.09.2012 06:13
Taki banan polany rumem na pewno jest super!
ewaa 06.01.2012 21:54
znakomity deserek:)
mehia 14.03.2011 08:41
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak