Sposób przygotowania

Mleko z cukrem i wiórkami kokosowymi gotuj 10 minut, cały czas ucierając. W trakcie gotowania stale mieszaj. Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Mleczko kokosowe lekko ostudź. Przecedź przez gazę. Wiórki odciśnij. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając na wolnym ogniu, w trakcie podgrzewania mieszaj, aby się nie przypaliła. Mleczko kokosowe wymieszaj z likierem. Połącz z żelatyna. Odstaw na 15 minut w chłodne miejsce. W tym czasie jeden krążek ananasa pokrój na drobne kawałki, resztę zmiksuj. Śmietanę ubij na sztywno. Połącz z tężejącym mleczkiem kokosowym. Rozlej do czterech pucharków. Udekoruj kawałkami ananasa oraz wiórkami czekoladowymi i melisą. Piure ananasowe podaj jako sos.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !