Sposób przygotowania

Kurczaka umyć i pokrajać na porcje. Czosnek posiekać i wraz z rozmarynem podsmażyć na oliwie, gdy czosnek zacznie się rumienić, wlożyć porcje kurczaka. Zrumienić z obu stron, wyłożyc do rondla, opruszyć solą i pieprzem, zalać winem i dusić kilka minut. Dodać obrane ze skórki pomidory i udusić do miękkości. Sos przyprawić solą i pieprzem. Podawać z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, posypanymi rozmarynem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    napewno super smakuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszny kurczaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    musi być pyszny taki kurczak! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię kurczaka w winie,czasami robię go z oliwkami,jest tak smaczny,że niektórzy porównują mięsko do cielęciny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !