Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

canelloni z farszem pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron canelloni 1 opakowanie
pieczarki duszone 300 g
twaróg 1 (półtłusty)
parmezan 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: canelloni z farszem pieczarkowym

Makaron gotujemy al\'dente z dodatkiem oliwy i soli, pieczarki przyrządzamy według mojego przepisu na pieczarki duszone a po ostygnięciu dodajemy do nich kostkę twarogu dokładnie mieszając. Następnie nadziewamy farszem ugotowany makaron i układamy go w naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą i obficie posypujemy startym parmezanem. Farsz możemy przyprawić również ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak