Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
rosół drobiowy 1,2 litra
ziemniaki 6 sztuk
natka pietruszki 1/2 pęczka
Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
śmietana 120 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowa

Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Warzywa wkładamy do gorącego rosołu i gotujemy do miękkości warzyw. Śmietanę rozprowadzamy w zupie, doprawiamy do smaku maggi i pieprzem. Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka_86 16.12.2011 22:18
pyszna
Katarzyna/kate1980 26.10.2010 14:47
koniecznie muszę wypróbować ten przepis
iwa643 22.10.2010 07:03
moja paprykowa jest czerwona:)
aga130982 20.10.2010 15:25
super
darus 19.10.2010 15:25
pycha
anna186 19.10.2010 12:02
moze byc smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak