Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Cebulowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuli 0,5 kg
łyżka masła 1
litr rosołu z kostki 1
startego żółtego sera 10 dkg
kromek pieczywa przennego 8

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Cebulowa

Cebulę obrać i pokroić w krążki.
Cebulę dodać do gotującego się rosołu. Dołożyć masło, pieprz i sól.
Gotować przez 30 minut.
Pieczywo pokroić w kostkę i opiec na patelni aż lekko zbrązowieją (uzyskamy w ten sposób grzanki).
Zupę podawać gorącą. Wsypać do każdej czarki łyżkę stratego żółtego sera i dodać garść grzanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

accee 14.01.2011 22:17
Jutro zrobię:)
lukoszek88 07.12.2010 19:02
Lubie cebulową
RenataZ-et 27.09.2010 13:11
Muszę wypróbować przepis
marzencia2007 26.09.2010 18:57
ja tez taka robię :)
wojtek10_89 27.08.2010 08:59
robie identyczną
cukiereczek 01.08.2010 08:08
Zupa super
Kate131 25.05.2010 11:18
muszę wyprobowac
iwa643 23.05.2010 08:07
nigdy nie robiłam
Jolanta41 19.05.2010 11:39
Nie smażyć tej cebuli?
mehia 18.05.2010 08:28
wcześniej robiłam \"z paczki\" . teraz zrobię sama całą :)
Katarzyna/kate1980 12.05.2010 10:08
mam podobny przepis uwielbiam tę zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak