Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szarlotka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szkl.
margaryna 1 cała
żółtko jajek 3
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier wanilinowy 1 cały
jabłka 1 kg,
budyń waniliowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: Szarlotka

Ciasto:
Mąke, margarynę, 0,5 szkl. cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz żółtka dobrze wyrobić. Na wysmarowaną blachę rozłożyć 3/4 ciasta, resztę zostawić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i budyń. Na warstwie ciasta rozłożyć pokrojone w plastry jabłka, następnie ubitą pianę z budyniem. Na koniec posypać resztą ciasta. Piec 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 26.04.2013 08:51
ja bardzo często robię szarlotkę
Halina14 10.04.2013 10:03
często robię szarlotkę ,ale ta jet ciekawa
MAŁGORZATA108 17.10.2010 19:55
Moje ulubione ciasto.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak