Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DOTYK ANIOŁA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jaja 4 szkl
ocet 1 łyżeczka
cukier 1 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: DOTYK ANIOŁA

KREM
2 białe czekolady
2 op. bitej śmietany w proszku
1/2l śmietany18%
25dag wiórków kokosowych
25dag płatków migdałowych do posypania ciasta

WYKONANIE
biszkopt
żółtka oddzielamy od białek i ucieramy z proszkiem do pieczenia.
białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.dodajemy żółtka, mąkę tortową i ziemniaczaną oraz ocet.mieszamy i pieczemy ok. 30 min w temperaturze 180C.

krem
czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej, wlewamy śmietanę i studzimy.miksując powoli wsypujemy bitą śmietanę w proszku. dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy.

biszkopt przekrawamy na pół.
spód smarujemy 3/4 kremu, nakładamy biszkopt, smarujemy 1/4 kremu.posypujemy płatkami migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak