Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie danie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 65 g
ziemniaki 750 g
natka pietruszki
pieprz
sól
olej
cebula 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie danie

Ugotowane ziemniaki pokroić w plastry i obrumienić na połowie masła z łyżką oleju. Na reszcie masła zeszklić pokrojoną w krążki cebulę i wymieszać ją z ziemniakami, doprawić solą i pieprzem, dobrze wymieszać na słabym ogniu. Posypać pokrojoną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 08.08.2011 11:37
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak