Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak rozmaitości z zasmażanym ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 10 różyczek
marchewka 1 szt.
cebula czerwona 1/4 szt.
cebula biała 1/2 szt.
fasolka szparagowa 1 garść
pieczarki 5 szt.
kiełki fasoli mung 2 łyżki
Kukurydza z Puszki 3 łyżki
tłuszcz do smażenia
mieszanka przypraw grecka
piersi z kurczaka 2 szt.
ryż 2 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak rozmaitości z zasmażanym ryżem

1.Ryż ugotować na pół twardo w bulionie z kostki
2.1/4 białej cebuli pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na maśle. Następnie dodać do niej ugotowany ryż i podsmażyć całość na dość dużym ogniu, często mieszając.
3.Ryż przełożyć do miski i przykryć folią spożywczą lub pokrywką, żeby nie wystygł.
4.Piersi z kurczaka pokroić na dużą kostkę.
5.Rozgrzać na patelni tłuszcz i podsmażyć na nim kurczaka.
6.Warzywa umyć i drobno pokroić.
7.Dodać warzywa do kurczaka i dusić do miękkości pod przykryciem. Ewentualnie można dodać trochę wody.
9.Pod koniec smażenia potrawę posypać obficie mieszanką ziół greckich ( sól, prażona cebulka, pieprz czarny, natka pietruszki, rozmaryn, seler, estragon, majeranek, oregano)
10. Na koniec do potrawy dodać ryż i wszystko krótko przesmażyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 14.09.2011 18:18
pycha
pacpaw 12.04.2011 21:10
bardzo apetyczne
Grażyna13 11.11.2010 14:06
Ciekawe danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak