Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby w pierzynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapelusze grzybów 0,5 kg
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz
sól
pieprz
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby w pierzynce

Grzyby ugotować do miękkości, odcedzić, osączyć. Panierować grzyby w mące, rozmąconym jaju i tartej bułce. Smażyć z 2 stron na rozgrzanym tłuszczu, oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak