Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzyby

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne ile się uzbiera
ocet 10 % 1 szklanka
woda 3 szklanki
sól 1 łyżeczka
ziele angielskie 2-3 sztuki
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzyby

Ocet wraz z wodą , solą , cukrem , zielem i liściem zagotowujemy.
I w tym czasie układamy oczyszczone i podgotowane wcześniej grzybki do słoiczków lub słoików i zalewamy wystudzoną zalewą.
No i mamy dodatek na zimę np do schabowych czy mielonych.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak