Sposób przygotowania

Mąkę przesiać z margaryną, dodać cukier, żółtka, zagnieść ciasto, a następnie schłodzić w lodówce 30 minut. 2/3 ciasta rozwałkować, wyłożyć nim dno i bok formy na babkę, tak by ciasto wystawało ponad brzeg. Gruszki umyć, obrać, pokroić w ósemki, wyciąć gniazda nasienne. Wypełnić owocami formę, posypać 2 łyżkami cukru, skropić winem. Pozostałe ciasto rozwałkować, przykryć nim gruszki. Brzegi ciasta skleić. Jajko rozmącić z odrobiną wody, posmarować ciasto. Piec ok. 30 minut w temperaturze 220 stopni.Ocena przepisu
12345Wyświetlenia: 99
Ile porcji: 12
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Czas pieczenia: 30 mi

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !