Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RURKI PÓLFRANCUSKIE

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 12-procentowa 0/5 SZKL
mąka 3 SZKL.
marmolada 50 DAG

Przepis i sposób przygotowania na: RURKI PÓLFRANCUSKIE

Mąkę dokładnie posiekac z margaryna i dolewając po trochu śmietanę ,wyrobic ciasto .Rozwałkowac cienkie placki,pokroic na małe kwadraciki ,posmarowac marmoladą i zwinąc rurki.Ułożyc (spojeniem do dołu) na blasze posmarowanej tłuszczem.Upiec na złoty kolor i obficie posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 19.12.2011 15:08
mniam
ben-ka 01.11.2011 10:07
świetny sposób na coś słodkiego:)
kotlet 08.10.2011 11:46
do deseru znakomite
Anna133 12.05.2011 15:25
pyszniutkie :)
barbara11561 03.05.2011 00:16
Też robię rurki z takiego ciasta,ale nawijam je na rurki metalowe.Pyszne a zwłaszcza z kremem budyniowym:):)
traktorek 22.04.2011 16:18
bombowe
Krzysztof42 21.02.2011 14:48
to chyba rurki z pól fancuskich
Margo1 21.09.2010 12:39
Bardzo fany przepis nie robiłam rurek
Łucja1 15.09.2010 18:33
prosty przepis i szybki!
bernika 10.06.2010 23:40
do zrobienia.
IZABELA29 03.06.2010 11:48
pyszne i łatwe w przygotowaniu
IZABELA29 23.05.2010 14:59
KOREKTA DO PRZEPISU::: 1 kostka margaryny , pół szklanki gęstej śmietany cukier puder
sylwiachmiel 12.05.2010 17:30
musze sprobowac,bardzo ciekawy przepis..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak