Sposób przygotowania

Smakowity deser z nutką lawendy i karmelu .
Zaparzyć herbatę lawendowo- karmelową ( z saszetki herbaty lawendowej lub 1 łyżeczki suszu lawendowego i herbaty karmelowej ) i szklanki wody. Przecedzić .Na małej patelni zrobić karmel z łyżeczki cukru - zalać go herbatą i ogrzewać aż się rozpuści . Gruszki obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne . Ułożyć w małym garnuszku .Zalać herbatą . Gotować na małym gazie 10 minut . Wyjąć gruszki . Ostudzić. Posypać cukrem waniliowym ( z młynka - grubo mielonym ) - udekorować.
Jeśli gruszki są mało słodkie to proponuję do wywaru w którym gotują się gruszki dodać trochę cukru do smaku .

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    świetny deser a zdjecie rewelka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Takich gruszek jeszcze nie próbowalam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    jej jakie smakowitości widzę u Ciebie:)
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Mmmmmmm! ależ one muszą być pyszne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !