Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybka zupa pietruszkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 2 szklanki
masło 2 łyżki
posiekana pietruszka 7 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Szybka zupa pietruszkowa

Z mąki jajek i odrobiny wody zagnieść twarde ciasto i grubo rozwałkować. Pokrajać w paski a nastepnie w ukośne kluski. Tak przygotowane kluski ugotować na wrzącej, osolonej wodzie. Gdy są miekkie dodać masło, natkę z pietruszki, doprawić solą i pieprzem do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 17.10.2013 10:58
fajna zupka!
Rafał10 29.04.2012 22:23
heh jaki śmieszny przepis, nigdy takiego nie jadłam ale może warto spróbować ... dość łatwy się wydaje :)
Natalia/tubisiek 22.03.2012 09:08
takiej nie jadłam.. ciekawe jak smakuje...
ajres 06.11.2011 17:05
super
Magda60 14.09.2011 22:27
super
Magda60 14.09.2011 22:27
super
ankaryba 24.07.2011 23:44
mniam
alaaa 15.07.2011 20:01
ciekawe
jeta72 06.05.2011 23:31
Dla mnie pyszne-uwielbiam natkę pietruszki;)
mehia 07.04.2011 20:04
pomysłowe
edyta44 28.01.2011 09:50
nie probowalam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak