Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa z kluskami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jagoda czarna 50 dag
cukier 4 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
żółtko jajek 1 szt
mąka 15 dag
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa z kluskami

Z mąki, odrobiny wody, jajka zagnieść twarde ciasto. Rozwałkować je cienko, pokrajać w drobne kluseczki i ugotować. Odcedzić. Umyte jagody zalać ostudzonym wywarem z klusek, zmiksować. Dodać żółtko utarte z cukrem i wymieszane ze smietanką. Podawać na zimno lub na gorąco z dodatkiem klusek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 03.07.2012 11:18
pyszna
m1monika 04.02.2012 10:21
pyszna zupka
Gosia32
Gosia32 27.04.2011 00:19
jagody są pyszne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak