Sposób przygotowania

Masę nugatową umieść w metalowej miseczce. Wstaw ją do naczynia z gorącą wodą i mieszaj, aż masa będzie płynna. Śmietankę ubij na sztywno. Mleko wlej do wysokiego kubka do ubijania. Wsyp proszek na krem czekoladowy i ubijaj, aż powstanie sztywna masa. Następnie delikatnie wymieszaj ze śmietanką i lekko schłodzonym nugatem. Wstaw na godzinkę do lodówki. W tym czasie osącz morele z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładkie piure. Wymieszaj z likierem. Na cztery talerzyki deserowe wylej po porcji sosu. Posyp pokruszoną czekoladą. Krem orzechowy umieść w szprycy do dekoracji tortu i na każdy z przygotowanych talerzyków wyciśnij po trzy rozetki kremu.Deser udekoruj listkami mięty.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !