Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 10 dag
mleko 1 szklanka
moerele w syropie 1 puszka
likier morelowy 2-3 łyżki
listki mięty dekoracja
czekolada pokruszona dekoracja
krem czekoladowy 10 dag
krem czekoladowy 1 w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem orzechowy

Masę nugatową umieść w metalowej miseczce. Wstaw ją do naczynia z gorącą wodą i mieszaj, aż masa będzie płynna. Śmietankę ubij na sztywno. Mleko wlej do wysokiego kubka do ubijania. Wsyp proszek na krem czekoladowy i ubijaj, aż powstanie sztywna masa. Następnie delikatnie wymieszaj ze śmietanką i lekko schłodzonym nugatem. Wstaw na godzinkę do lodówki. W tym czasie osącz morele z zalewy, pokrój na mniejsze kawałki i zmiksuj na gładkie piure. Wymieszaj z likierem. Na cztery talerzyki deserowe wylej po porcji sosu. Posyp pokruszoną czekoladą. Krem orzechowy umieść w szprycy do dekoracji tortu i na każdy z przygotowanych talerzyków wyciśnij po trzy rozetki kremu.Deser udekoruj listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak