Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
sól 1 szczypta
śliwki 1 kg
woda 1 (gorąca)

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ze śliwkami

szklankę mąki zaparzamy szklanką gorącej wody.Lekko przestudzamy po czym dosypujemy pozostałą mąkę i sól.Dolewamy tyle ciepłej wody aby powstało jędrne niezbyt sztywne ciasto.
Ciasto wałkujemy dość cienko i wykrawamy szklanką kółka.N a każdy krążek nakładamy ćwiartkę śliwki i zlepiamy brzegi.
Gotujemy we wrzącej wodzie około 3-5 minut od wypłynięcia.Podajemy polane sokiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 25.04.2011 07:43
mm pychotka!
Koper 03.03.2011 10:53
śliwki to moje ulubione owoce :)
iknkirke 29.12.2010 09:06
pycha
cukiereczek 18.10.2010 08:39
A ja jadłam są pyszne.
Jolanta40 18.10.2010 08:01
ze śliwkami pierogów jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak