Sposób przygotowania

Drożdrze i cukier rozpuścić w śmietanie. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z makiem, przesiekać z tłuszczem, dodać aromat ,połączyć ze smietaną, zagnieść ciasto. Na podsypanej mąką stolnicy, wałkować ciasto na grubość pół centymetra. . Ciasteczka wykrawać dużym kieliszkiem, smarować roztrzepanym jajkiem i piec w 180 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu przekladać marmoladą lub masą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Pyszne i pstrokate!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pod mój smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !