Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 20 dag
podwojna pierś 1
śmietana 200 ml
zupa 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Do garnuszka włożyć pokrojone piersi z kurczaka, cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki krojone w plasterki. Można podlać całość odrobiną wody lub bulionu żeby się nie przypaliło. Dusić ok. 15 minut. następnie zupę pieczarkową wymieszać ze śmietaną. Doprowadzić do zagotowania i chwilę jeszcze pogotować. W razie potrzeby doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 26.08.2011 08:28
super
Justa32 10.07.2011 11:39
mniam
sylwiachmiel 18.10.2010 21:53
z piersią kurczaka musi pysznie smakować
Margo1 18.10.2010 08:44
lubię sos pieczarkowy , stosuję do różnych potraw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak