Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec z ziołami prowansalskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
cebula 2 główki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
jabłko kwaśne 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec z ziołami prowansalskimi

Słoninę pokroić w kostkę i topić na małym ogniu ciągle mieszając. Jabłka i cebulę drobno posiekać. Dodać do tłuszczu pod koniec topienia. Tłuszcz przyprawić wg smaku ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Całość zamieszać i przelać np do glinianego garnuszka. Odstawić do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak