Sposób przygotowania

Drożdże rozcieramy z odrobiną podgrzanego mleka ( około 4-5 łyżek) i dodajemy cukier. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy rozczyn, resztę podgrzanego mleka, jajko, sól i pieprz. Odstawiamy pod przykryciem ponownie do wyrośnięcia.Posypujemy oregano.
Z ciasta formujemy płaskie krązki i układamy na papierze do pieczenia. Odstawiamy jeszcze na 10-15 minut.
Pieczarki kroimy i układamy na krązkach i posypujemy serem,
Pieczemy w 180 C aż się przyrumienią lekko.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Corcia i ja, uwielbiamy takie domowe wypieki, szczegolnie na cieplo.
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    smacznie sie zapowiada
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    a jakie drozdze suszone czy swieze i ile?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    wygląda bardzo zachęcająco, ale właśnie ile drożdży na te 4 szklanki mąki trzeba dać?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ups, nie dodałam drożdży w składnikach. Wystarczy pół kostki drożdży

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !