Sposób przygotowania

Grzyby zalać wodą i zamoczyć na całą noc. Następnie ugotować je w wodzie, w której się moczyły, do miękkości, odcedzić i pokroić w cienkie paski. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę, ugotować w posolonej wodzie i odcedzić. Boczek zalać 1,5 litra wody, dodać pietruszkę, gotować całość do miękkości, po czym odcedzić wywar i zaprawić go zakwasem. Zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Następnie dolać śmietankę, po czym dodać pokrojoną w plasterki i podsmażoną kiełbasę, pokrojony w kostkę boczek oraz ziemniaki i grzyby. Zagotować. Przed podaniem posypać natką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Taki jest najlepszy!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam barszczyk
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !