Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina z chrupiącym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
seler naciowy 2 gałązki
majonez 4 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
szczypiorek 10 gałązek
wędlina 10 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina z chrupiącym nadzieniem

Marchewkę i seler opłukać, następnie osuszyć. Warzywa pokroić w długie, ale cienkie słupki (tej samej długości i szerokości). Każdy plasterek wędliny posmarować równomiernie majonezem. Następnie położyć na plastrze wędliny wiązkę marchewki i selera. Zwinąć roladkę. Każdą roladkę przewiązać gałązką szczypiorku. Wędlinę natrzeć delikatnie odrobiną ostrej papryki, oraz oprószyć kolorowym pieprzem i solą ziołową. Przed podaniem udekorować listkami selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 13.01.2012 19:29
ciekawy pomysł :-)
Maniek2 12.01.2012 09:58
ciekawe
RenataZ-et 11.12.2010 11:34
Bardzo ciekawy sposób na chrupiącą wędlinkę :)
Baska Kaska 17.10.2010 13:24
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak