Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przysmak ryżowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 100 gram torebka
sałatka meksykańska mrożona 1 opakowanie
olej 2 łyżki
ser żółty 10 dag
jajk 1 sztuka
pól kostki buljonowej
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: przysmak ryżowy

ryż ugotować i ostudzić na patelni rozgrzać olej i wrzucić warzywa zamrożone kiedy puszczą sos dodać pól kostki bulionowej i dokładnie wymieszać połączyć z ugotowanym ryżem polać roztrzepanym jajkiem posypać solą i pieprzem posmarować naczynie żaroodporne olejem nałożyć ryż z warzywami przykryć żółtym serem piekarnik nagrzać do 180 stopni piec ok 15 minut do roztopienia sera i zrumienienia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 04.12.2010 14:10
ciekawa zapiekanka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak