Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zawijane z grzybowym farszem

2.0
(6)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kilograma
grzyby leśne 1/2 kilograma
cebula 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
rozmaryn
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zawijane z grzybowym farszem

Wołowinę zrazową kroimy w plastry i rozbijamy. Solimy, posypujemy pieprzem i rozmarynem. Grzyby dusimy z cebulą, miksujemy i dodajemy tartą bułke. Solimy i pieprzymy do smaku. Ostudzonym farszem grzybowym smarujemy mięso i zwijamy w roladki. Smażymy najpierw złączeniem do dołu, wtedy się nie rozpadną. Gdy zbrązowieją z obu stron, podlewamy wodą lub bulionem i dusimy do miękkości. Możemy do sosu dodac kilka suszonych grzybków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 23.02.2016 14:41
smakowicie przyrządzone zrazy
AnielskaSlodycz 05.02.2014 20:21
super super
ben-ka 01.11.2013 22:43
przepyszne są.
romanrafal
romanrafal 14.02.2013 18:05
pycha
pacpaw 11.03.2012 11:33
super
Wacław 15.11.2011 16:05
b.dobre !
Izabela/bella81 24.09.2011 08:20
śliczne, apetyczne, kuszące...
Marek6 15.09.2011 21:13
super
misia53 09.09.2011 22:54
swietne zraziki ,tylko grzybków w tym roku mało...
ben-ka 09.09.2011 22:30
hm.....a dlaczego ja takich nie robię? muszę to nadrobić,czas do lasu się wybrać:)
kot_pankracy 24.11.2010 13:24
wspaniałe połączenie
izapozdro 02.11.2010 09:40
lubię zrazy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak