Sposób przygotowania

Kurę umyć, pokrajać na porcje, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na brytwannie, obsypać mąką, włożyć do nagrzanego piekarnika, lekko zrumienić. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Zrumienione porcje mięsa przełożyć do rondla, obłożyć pomidorami, dodać mieloną paprykę, tłuszcz i dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z ziemniakami lub ryżem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    jeta72

    to musi być pyszne :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    na pewno smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !